Det første møde om Huntingtons sygdom i de arabiske lande blev overværet af deltagere fra 14 forskellige lande. Takket være formanden og hovedtaleren, professor Bernhard Landwehrmeyer, og en række andre højt profilerede oplægsholdere var det en stor succes. 

Det var meningen, at det oprindelige møde skulle afholdes live i Kairo i marts 2020. Det blev udsat på grund af pandemien og blev erstattet af dette virtuelle møde, som også koordineres af Dr. Shaimaa El-Jaafary fra Egypten.

Der blev holdt videnskabelige præsentationer af Prof. Michael Orth (Schweiz), Dr. Alzbeta Muehlbaeck (Tyskland), Prof. Michael Hayden (USA) og Prof. Pierre Krystkowiak (UAE), mens Mohammed al Hajri fortalte om sine erfaringer som plejer i Oman. Yousef Gamal El Din var ikke i stand til at være til stede personligt, men sendte os sin video som er en dybt bevægende beretning om hans erfaringer som en af to sønner, hvis mor havde Huntingtons sygdom.     

I en undersøgelse efter mødet sagde 90% af deltagerne, som primært var klinisk personale, at de gerne ville have lignende møder i fremtiden. 

Optagelser af alle præsentationerne er blevet lagt ud på YouTube.

Kategorier: Nyheder

da_DKDanish