September 20, 2022 kl. 7:30 EDT

PDF-version

Enkeltdoser af WVE-003 synes generelt sikre og veltolereret

CSF mutant huntingtin-protein (mHTT) blev reduceret efter enkeltdoser på 30 eller 60 mg; den gennemsnitlige mHTT-reduktion i begge kohorter var 22% (medianreduktion 30%) fra baseline 85 dage efter enkeltdosis

Wild-type huntingtin (wtHTT)-proteinniveauer gennem dag 85 synes at være i overensstemmelse med allel-selektivitet

Udvidelse af kohorter med enkeltdosis for at optimere dosisniveauet med data forventet i 1. halvår 2023

Fortsat klinisk validering af PRISM-platformen og PN-stereokemien

Wave afholder investorkonference og webcast kl. 8:30 ET i dag

CAMBRIDGE, Mass., 20. september 2022 (GLOBE NEWSWIRE) - Wave Life Sciences Ltd. (Nasdaq: WVE), et selskab i klinisk fase inden for genetisk medicin, der er engageret i at levere livsforandrende behandlinger til mennesker, der kæmper mod ødelæggende sygdomme, annoncerede i dag en positiv opdatering af det igangværende kliniske fase 1b/2a SELECT-HD-studie af WVE-003, selskabets kliniske kandidat til behandling af Huntingtons sygdom (HD). SELECT-HD (NCT05032196) er et adaptivt forsøg, der er designet til hurtigt at optimere dosisniveauet og -frekvensen på baggrund af tidlige indikatorer for målindsats. Den opdatering af forsøget, der blev annonceret i dag, er drevet af observationen af reduktioner af mutant huntingtin (mHTT)-protein i cerebrospinalvæske (CSF) efter at forsøgsdeltagerne fik enten en enkelt dosis på 30 eller 60 mg af WVE-003. Derudover blev wild-type huntingtin (wtHTT) protein bevaret, hvilket synes at være i overensstemmelse med allel-selektivitet.

"Disse foreløbige data tyder på, at WVE-003 virker efter hensigten: at det selektivt reducerer det giftige mHTT-protein og samtidig undgår at ramme det sunde huntingtin-protein af vild type, hvorved dets gavnlige virkninger i centralnervesystemet bevares," siger Ralf Reilmann, MD, grundlægger af George-Huntington Institute, Münster, Tyskland, og medlem af SELECT-HD's kliniske rådgivende udvalg og dosiseskaleringskomitéer. "Derudover er jeg opmuntret af dataene om sikkerhed og tolerabilitet. Samlet set synes WVE-003 at have en unik profil med potentiale til at overvinde tidligere terapeutiske udfordringer på dette område. Som kliniker og forsker med fokus på HD er det desuden mit håb, at innovative adaptive forsøgsdesigns som SELECT-HD bliver mere almindelige for at optimere doseringen i tidlige proof-of-concept-undersøgelser. Det er også spændende at se, at der endelig er udviklet et assay, der måler wtHTT, og at det er lykkedes at anvende det i et klinisk forsøg - et længe ventet, stort skridt fremad for HD-forskningsmiljøet. Tilgængeligheden af dette assay har potentiale til at øge vores forståelse af, hvordan man bedst behandler denne udfordrende sygdom betydeligt."

"Baseret på disse indledende data ser det ud til, at vores prækliniske data for WVE-003 kan omsættes i klinikken," siger Michael Panzara, MD, MPH, Chief Medical Officer og leder af Therapeutics Discovery and Development hos Wave Life Sciences. "Vi er opmuntret af at se en gennemsnitlig CSF mHTT-reduktion fra baseline på 22% på dag 85 efter at deltagerne kun havde modtaget en enkelt dosis WVE-003, hvilket viser en overbevisende farmakologisk profil for personer med HD. Vi er taknemmelige over for HD-fællesskabet, herunder SELECT-HD-deltagerne, undersøgelsesstederne og rådgiverne, for deres fortsatte partnerskab og støtte til dette program. Vi ser frem til at fortsætte med at udvide dette studie og dele yderligere data næste år."

18 deltagere er blevet doseret i SELECT-HD-forsøget (30 mg, n=4; 60 mg, n=4; 90 mg, n=4; 90 mg, n=4; placebo, n=6). Deltagere, der blev indskrevet med 30 mg, 60 mg og placebo, havde tilstrækkelig opfølgning til dag 85 til biomarkøranalyse. På analysetidspunktet havde ingen af deltagerne, der var doseret med 90 mg, nået dag 85, så denne kohorte er ikke inkluderet i biomarkøranalysen.

De vigtigste observationer omfatter:

 • Enkeltdoser af WVE-003 på op til 90 mg viste sig generelt at være sikre og veltolereret
  • Bivirkninger (AE'er) var afbalancerede på tværs af behandlingsgrupperne, herunder placebo, og alle var milde til moderate i intensitet
  • Der blev ikke observeret nogen alvorlige bivirkninger (SAE'er)
  • Ingen deltagere afbrød undersøgelsen
 • Blandt deltagerne i WVE-003-kohorterne på 30 og 60 mg var den gennemsnitlige reduktion i CSF mHTT fra baseline 22% (medianreduktion 30%) 85 dage efter en enkelt dosis
  • Forskellen i den gennemsnitlige reduktion i CSF mHTT sammenlignet med placebo var 35% 85 dage efter en enkelt dosis
  • I disse analyser blev kohorterne med en enkelt dosis på 30 og 60 mg lagt sammen, da der ikke var nogen tydelig dosisrespons mellem disse to kohorter. Wave vil fortsætte med at evaluere dosisrespons i de udvidede enkeltdosiskohorter
 • I kohorterne på 30 og 60 mg blev wtHTT-protein bevaret, hvilket synes at være i overensstemmelse med allel-selektivitet
 • Der blev observeret stigninger i neurofilament light chain (NfL) fra baseline hos nogle deltagere. Wave vil fortsætte med at overvåge tendenserne i NfL, efterhånden som SELECT-HD skrider fremad
 • Der var ingen klinisk betydningsfulde stigninger i CSF hvide blodlegemer eller protein, som kunne indikere betændelse i CNS
 • Der var ingen betydningsfulde ændringer i de kliniske resultatmålinger, selv om datasættet og varigheden ikke var tilstrækkelige til at vurdere kliniske virkninger

På baggrund af disse data tilpasser Wave det kliniske SELECT-HD-studie for at udvide kohorterne med enkeltdosis og vil også fortsætte med at udvikle kohorten med 90 mg med henblik på biomarkøranalyse på dag 85. Yderligere biomarkør- og sikkerhedsdata for enkeltdosis forventes i første halvdel af 2023.

Waves tilgang til HD er styret af erkendelsen af, at personer med denne sygdom ud over en funktionsforøgelse af mHTT-proteinet også har mistet en kopi af wtHTT-allelen, hvilket betyder, at de har et mindre beskyttende reservoir af sundt protein end ikke-smittede personer. wtHTT-proteinet er afgørende for neuronal funktion, og undertrykkelse kan have skadelige konsekvenser på lang sigt.

WVE-003 er den eneste allelselektive HD-kandidat i klinisk udvikling. Den er designet til fortrinsvis at sænke mHTT ved at ramme en enkelt nukleotidpolymorfi (SNP3), der forekommer på mHTT-allelen og ikke er til stede på wtHTT-allelen. På grundlag af videnskabelig litteratur anslås det, at ca. 40 % af voksne med HD bærer SNP3 i forbindelse med HD-mutationen.

"Disse SELECT-HD-data er de første, der understøtter gennemførligheden af allel-selektiv mHTT knockdown i klinikken - en præcisionstilgang, der er muliggjort af vores PRISM-platform til opdagelse og lægemiddeludvikling," siger Paul Bolno, MD, MBA, præsident og administrerende direktør hos Wave Life Sciences. "SELECT-HD er det andet kliniske forsøg i år, der demonstrerer klinisk oversættelse af Waves PN backbone-kemiske modifikationer samt virkningen af rationelt design gennem kontrol af stereokemi, hvilket øger vores overbevisning om vores platform. Vi ser frem til at dele data fra vores kliniske splejsningsprogram i muskler - WVE-N531 for exon 53 skipping i Duchenne muskeldystrofi - i fjerde kvartal af 2022."

Telefonmøde og webcast for investorer
Wave-ledelsen vil være vært for en investorkonference i dag kl. 8:30 ET for at diskutere opdateringen af det kliniske SELECT-HD-forsøg. Webcasten af telefonkonferencen kan tilgås ved at gå til "Events" i afsnittet om investorrelationer på Wave Life Sciences' virksomhedswebsted: ir.wavelifesciences.com/events-and-presentations. Analytikere, der planlægger at deltage i spørgeskemadelen af liveopkaldet, kan deltage i telefonkonferencen via følgende link til lydkonferencen findes her. Det anbefales, at deltagerne tilmelder sig mindst 15 minutter før opkaldet. Når deltagerne er tilmeldt, vil de få opkaldsoplysningerne tilsendt. Efter den direkte begivenhed vil en arkiveret version af webcasten være tilgængelig på Wave Life Sciences' websted.

Om det kliniske SELECT-HD-forsøg
SELECT-HD-studiet er et globalt, multicenter, randomiseret, dobbeltblindet, placebokontrolleret klinisk fase 1b/2a-studie, der skal vurdere sikkerheden og tolerabiliteten af enkelt- og flerdobbelte intratekale doser af WVE-003 hos personer med en bekræftet diagnose af HD, som er i de tidlige stadier af sygdommen og bærer SNP3 i forbindelse med deres cytosin-adenin-guanin (CAG)-udvidelse. Yderligere mål omfatter vurdering af den plasmafarmakokinetiske profil og eksponering i cerebrospinalvæsken samt eksplorative farmakodynamiske (mHTT, wtHTT og neurofilament light chain) og kliniske endepunkter. SELECT-HD-forsøget forventes at omfatte ca. 36 deltagere. Det er designet til at være adaptivt, idet dosiseskalering og doseringsfrekvens styres af en uafhængig komité.

Om Huntingtons sygdom
Huntingtons sygdom (HD) er en invaliderende og i sidste ende dødelig autosomal dominant neurologisk sygdom, der er karakteriseret ved kognitiv tilbagegang, psykiatrisk sygdom og chorea. HD medfører, at nervecellerne i hjernen forringes med tiden, hvilket påvirker tænkeevnen, følelserne og bevægelserne. HD skyldes en udvidet cytosin-adenin-guanin (CAG)-triplet gentagelse i huntingtin (HTT)-genet, som resulterer i produktion af mutant HTT-protein (mHTT). Ophobning af mHTT forårsager et progressivt tab af neuroner i hjernen.

Ca. 30.000 mennesker i USA har symptomatisk HD, og mere end 200.000 andre er i risiko for at udvikle sygdommen. Der findes i øjeblikket ingen godkendte sygdomsændrende behandlinger.

Om PRISM™
PRISM er Wave Life Sciences' proprietære opdagelses- og lægemiddeludviklingsplatform, der gør det muligt at målrette genetisk definerede sygdomme med stereopure oligonukleotider på tværs af flere terapeutiske modaliteter, herunder silencing, splicing og editing. PRISM kombinerer virksomhedens unikke evne til at konstruere stereopure oligonukleotider med en dyb forståelse af, hvordan samspillet mellem oligonukleotidsekvens, kemi og backbone-stereokemi påvirker de vigtigste farmakologiske egenskaber. Ved at udforske disse interaktioner gennem iterativ analyse af in vitro og in vivo resultater og maskinlæringsbaseret prædiktiv modellering fortsætter virksomheden med at definere designprincipper, der anvendes på tværs af programmerne for hurtigt at udvikle og fremstille kliniske kandidater, der opfylder foruddefinerede produktprofiler.

Om Wave Life Sciences
Wave Life Sciences (Nasdaq: WVE) er en virksomhed, der beskæftiger sig med genetisk medicin i klinisk fase, og som har til formål at levere livsforandrende behandlinger til mennesker, der kæmper mod ødelæggende sygdomme. Wave stræber efter at udvikle de bedste lægemidler i klassen på tværs af flere terapeutiske modaliteter ved hjælp af PRISM, virksomhedens egenudviklede opdagelses- og lægemiddeludviklingsplatform, der muliggør præcis design, optimering og produktion af stereopure oligonukleotider. Wave-teamet, der er drevet af en resolut følelse af hastværk, er rettet mod en bred vifte af genetisk definerede sygdomme, så patienter og familier kan få en lysere fremtid. For at få mere at vide, besøg venligst www.wavelifesciences.com og følg Wave på Twitter @WaveLifeSci.

Fremadrettede udsagn
Denne pressemeddelelse indeholder fremadrettede udsagn om vores mål, overbevisninger, forventninger, strategier, målsætninger og planer og andre udsagn, der ikke nødvendigvis er baseret på historiske fakta, som er omfattet af Private Securities Litigation Reform Act fra 1995, som ændret, herunder, uden begrænsning, udsagn vedrørende: vores tro på, hvad vores indledende WVE-003-data, der indikerer all-selektivt målengagement, som er annonceret ovenfor, varsler om vores evne til at levere meningsfulde behandlinger til mennesker, der lever med HD og deres familier; den første i sin klasse karakter af vores indledende WVE-003-data til støtte for gennemførligheden af all-selektiv mHTT knockdown i klinikken; den fortsatte dosering og generering af data for at afslutte vores SELECT-HD adaptive undersøgelse og annonceringen af sådanne begivenheder; vores forventninger vedrørende timingen af yderligere data i SELECT-HD-undersøgelsen; potentialet af vores in vitro og in vivo prækliniske data og modellering til at forudsige den relevante dosering og adfærd af vores forbindelser i mennesker; de potentielle fordele ved PRISM, herunder vores nye PN-backbone-kemiske modifikationer og virkningen af rationelt design gennem kontrol af stereokemi; og vores forventninger vedrørende tidspunktet for deling af data fra vores tredje kliniske kandidat, der indeholder PN-kemi, WVE-N531 til exon 53-skipping i Duchenne-muskeldystrofi. De faktiske resultater kan afvige væsentligt fra dem, der fremgår af disse fremadrettede udsagn, som følge af forskellige vigtige faktorer, herunder følgende: vores evne til at finansiere vores bestræbelser på at finde og udvikle lægemidler og til at rejse yderligere kapital, når det er nødvendigt; vores prækliniske programmers evne til at producere data, der er tilstrækkelige til at understøtte vores ansøgninger om kliniske forsøg og tidspunktet for disse; de kliniske resultater af vores programmer og tidspunktet for disse, som måske ikke understøtter yderligere udvikling af produktkandidater; handlinger fra regulerende myndigheder, som kan påvirke indledningen, tidspunktet og forløbet af kliniske forsøg, herunder deres modtagelighed for vores adaptive forsøgsdesigns; vores effektivitet i forvaltningen af fremtidige kliniske forsøg og interaktioner med myndighederne; effektiviteten af PRISM, herunder vores nye PN backbone-kemiske modifikationer; effektiviteten af vores nye ADAR-medierede RNA-redigeringsplatforms kapacitet og vores AIMers; den fortsatte udvikling og accept af oligonukleotider som en klasse af lægemidler; vores evne til at påvise de terapeutiske fordele ved vores kandidater i kliniske forsøg, herunder vores evne til at udvikle kandidater på tværs af flere terapeutiske modaliteter; vores afhængighed af tredjeparter, herunder kontraktforskningsorganisationer, kontraktproduktionsorganisationer, samarbejdspartnere og partnere; vores evne til at fremstille eller indgå kontrakter med tredjeparter om fremstilling af lægemiddelmateriale til støtte for vores programmer og vækst; vores evne til at opnå, vedligeholde og beskytte vores intellektuelle ejendomsrettigheder; vores evne til at håndhæve vores patenter over for krænkere og forsvare vores patentportefølje mod udfordringer fra tredjeparter; konkurrence fra andre, der udvikler behandlinger til lignende indikationer; vores evne til at opretholde den virksomhedsinfrastruktur og det personale, der er nødvendigt for at nå vores mål; alvorligheden og varigheden af COVID-19-pandemien og varianter heraf og dens negative indvirkning på gennemførelsen af og tidspunktet for tilmelding, afslutning og rapportering i forbindelse med vores kliniske forsøg; og eventuelle andre påvirkninger af vores virksomhed som følge af eller relateret til COVID-19-pandemien samt oplysningerne under overskriften "Risikofaktorer" i vores seneste årsrapport på formular 10-K, der er indgivet til Securities and Exchange Commission (SEC), og i andre dokumenter, som vi indsender til SEC fra tid til anden. Vi påtager os ingen forpligtelse til at opdatere oplysningerne i denne pressemeddelelse for at afspejle senere indtrufne begivenheder eller omstændigheder.

Investorkontakt:
Kate Rausch
617-949-4827
krausch@wavelifesci.com

Kontakt til medierne:
Alicia Suter
617-949-4817
asuter@wavelifesci.com

HD Community Kontakt:
Chelley Casey
774-276-8738
ccasey@wavelifesci.com

Kategorier: Nyheder

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish