Prilenia meddelte i dag, at de planlægger at indsende en ansøgning om markedsføringstilladelse i EU til brug af Pridopidine til behandling af Huntingtons sygdom. Ifølge Dr. Michael Hayden, CEO for Prilenia, "viser Pridopidine konsistente behandlingsfordele på tværs af uafhængige mål, som er vigtige for patienter og familier. Disse mål, som omfatter dagligdags funktion, kognition, motorisk og klinisk progression, er tydelige hos dem, der ikke tager antidopaminerg medicin (ADM)." Formanden for International Huntington Association, Svein Olaf Olsen, siger: "Det er virkelig spændende nyheder. Vi er meget glade for at høre, at Det Europæiske Lægemiddelagentur har været lydhøre over for situationen for patienter med Huntingtons sygdom og givet HS-familier i Europa fornyet grund til optimisme. Vi er også meget taknemmelige over for Dr. Michael Hayden og hans team for deres dedikation og utrættelige indsats for at udvikle en behandling af denne ødelæggende sygdom."   

Hvis det bliver godkendt, kan pridopidin blive kommercielt tilgængeligt for patienter i Europa allerede i 2025.

Se pressemeddelelsen her.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish