Araabia riikide esimesel Huntingtoni tõve kohtumisel osalesid osalejad 14 erinevast riigist. Tänu selle edu eest kuulub eesistujale ja peaesinejale prof Bernhard Landwehrmeyerile ning mitmetele teistele kõrgetasemelistele esinejatele. 

Esialgne kohtumine pidi toimuma otseülekandes Kairos 2020. aasta märtsis. Kuna see lükati pandeemia tõttu edasi, asendati see virtuaalse kohtumisega, mida samuti koordineerib dr Shaimaa El-Jaafary Egiptusest.

Teaduslikke ettekandeid tegid prof. Michael Orth (Šveits), dr. Alzbeta Muehlbaeck (Saksamaa), prof. Michael Hayden (USA) ja prof. Pierre Krystkowiak (AÜE), samas kui hr Mohammed al Hajri rääkis oma kogemustest hooldajana Omaanis. Yousef Gamal El Din ei saanud isiklikult kohal olla, kuid saatis meile oma video mis annab sügavalt liigutava ülevaate tema kogemustest, sest ta on üks kahest pojast, kelle emal oli Huntingtoni tõbi.     

Koosolekule järgnevas küsitluses ütles 90% osalejat, kes olid peamiselt kliinilised töötajad, et nad sooviksid sarnaseid koosolekuid ka tulevikus. 

Kõigi ettekannete salvestused on avaldatud aadressil YouTube.

Kategooriad: Uudised

etEstonian