Kui olukord Ukrainas ei ole piisavalt meeleheitlik, siis mõelge ka neile, kes kannatavad Huntingtoni tõve lisakoormuse all. Poola HD-ühingu president Danuta Lis ja Belgia Huntington Liga (Flandria) asepresident Bea De Schepper on juhtinud jõupingutusi nende aitamiseks. 

Kui lahingud puhkesid ja patsiendid tuli Kiievist evakueerida, nõustus Poola HD-ravi keskus TriVita võtma vastu Diana (33), kes vajab ööpäevaringset hooldust. Diana, tema ema ja 10-aastase tütre järele saadeti transpordivahendid piirile. Diana ravi Krakowist lõuna pool asuvas keskuses on vaid üks näide toetusest, mida toetab Poola Huntingtoni Assotsiatsioon. Katerina (12) põeb hilisema staadiumi noorukiepuhaigust. Teda ja tema ema Dariat hooldatakse Varssavis. 

Danuta ise võõrustab teist HD-peret, Karinat (32) ja tema kuueaastast poega. Danuta kogub ka esmatarbekaupu, näiteks toitu ja riideid, ning käib kaks korda nädalas pagulaskeskustes abiks. 

Tavaliselt toetab Poola ühing rahaliselt ainult Poola HD-peresid, kuid nagu Danuta ütles: "Erakorralised ajad nõuavad erakorralisi meetmeid". Ta on pöördunud teiste ühenduste poole ja soovib tänada eraisikuid, kes on heldelt reageerinud, samuti George Huntingtoni fondi Saksamaal, Ameerika HD-ühendust ja Guthrie keskust, samuti USAs. 

Juba mitu aastat on Bea De Schepper Belgia Liigast (Flandria) saatnud Ida-Euroopasse veoautosid, mis on täis Belgia annetajate üleliigseid tarvikuid ja varustust - spetsiaalseid HD-voodeid ja -toole, käsipuid, ratastooli jne. Nüüd on tal üks veoauto koormus, mis saadetakse Poolasse Belgia HD-ühingu vahendusel ja ladustatakse seal, et seda saaks edasi saata Ukrainasse niipea, kui olukord seda võimaldab.   

Bea sõnul on Belgia ühing kulutanud juba mitu korda rohkem kui eelarves ette nähtud, kuid ütleb, et neil ei ole muud valikut. "Ma loodan, et teised HD-organisatsioonid näitavad üles solidaarsust, et me saaksime koos aidata leevendada nende perede tohutut hirmu ja kannatusi, kes elavad kõige kohutavamates tingimustes." 

Paljudel ei ole võimalik evakueeruda ja kõigi nende jaoks, kes on jäänud, on olukord meeleheitlik. On perekondi, kes on ilma töö või isegi ilma toiduta. Pühendunud arstid püüavad oma patsientidega ühendust hoida, kuid see ei ole alati võimalik, sest telefonivõrgud või internetiühendus on hävinud. Arste ja õdesid on tapetud ja teised on sõjaväe teenistusse võetud. 

Karta on, et sõda venib edasi. Sõltumata sellest, kas nad jäävad Ukrainasse või põgenevad naaberriiki Poola, on Poola HD-ühingu toetusnõudlus suurem, kui nad suudavad üksi hakkama saada. Kui soovid anda oma panuse, kasuta palun allpool olevaid kontoandmeid ja kirjuta oma makse juures "Help for Diana" või "HD Ukraine". Kui teil on küsimusi, võtke palun ühendust Danuta Lisiga +48 669 111 144. 

www.huntington.pl

Konto nimi:

Poola Huntingtoni tõve ühing

ul. Rekodzielnicza 17 A, 02-267 Varssavi

IBAN-numbrid Poola zlottides, eurodes või USA dollarites tehtavate maksete jaoks:

PL 20 1160 2202 0000 0000 7882 5845 - (PLN)

PL 61 1160 2202 0000 0000 7882 8017 - (EUR) 

PL 09 1160 2202 0000 0000 7882 8371 - (USD)

BIC/Swift-kood: BIGBPLPWXXX 

Bank Millennium S.A., Harmony Center, ul. Stanislawa Zaryna 2A Warszawa, Poola.

Viide: "Help for Diana" või "HD Ukraine". 

Tänan teid juba ette suuremeelsuse eest. 

Diana saab ravi TriVitas Poolas
Vabatahtlikud Belgias laadivad varustust Kiievisse suunduvale veoautole.
Kategooriad: Uudised

0 Märkused

Lisa kommentaar

Avatari paigutaja

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

etEstonian
Skip to content