Ensimmäiseen arabimaiden Huntingtonin tautikokoukseen osallistui osallistujia 14 eri maasta. Kiitos sen onnistumisesta kuuluu kokouksen puheenjohtajalle ja pääpuhujalle professori Bernhard Landwehrmeyerille sekä monille muille korkean profiilin esittelijöille. 

Alkuperäinen kokous oli tarkoitus pitää suorana lähetyksenä Kairossa maaliskuussa 2020. Pandemian vuoksi sitä lykättiin, ja se korvattiin tällä virtuaalikokouksella, jota myös koordinoi egyptiläinen tohtori Shaimaa El-Jaafary.

Tieteellisiä esitelmiä pitivät professori Michael Orth (Sveitsi), tohtori Alzbeta Muehlbaeck (Saksa), professori Michael Hayden (Yhdysvallat) ja professori Pierre Krystkowiak (Yhdistyneet arabiemiirikunnat), ja Mohammed al Hajri kertoi kokemuksistaan hoitajana Omanissa. Yousef Gamal El Din ei päässyt paikalle henkilökohtaisesti, mutta lähetti meille hänen video jossa hän kertoo syvästi koskettavasti kokemuksistaan, joita hänellä oli yhtenä kahdesta pojasta, joiden äidillä oli Huntingtonin tauti.     

Kokouksen jälkeisessä kyselyssä 90% osallistujista, jotka olivat pääasiassa kliinistä henkilökuntaa, ilmoitti haluavansa samanlaisia kokouksia tulevaisuudessa. 

Kaikkien esitysten tallenteet on julkaistu osoitteessa YouTube.

Kategoriat: Uutiset

fiFinnish