Kansainvälinen Huntington-yhdistys on sitoutunut auttamaan Huntingtonin tautiin sairastuneita perheitä ympäri maailmaa. Yksi nykyisistä yhteistyökuvioistamme keskittyykin potilasjärjestöjen ja tukipalvelujen kehittämiseen Aasiassa. Yhdessä Kiinan Huntington-yhdistyksen ja IHA:n varapuheenjohtajan Xi Caon kanssa IHA on iloinen voidessaan ilmoittaa, että Pakistanin Lahoressa on otettu käyttöön geenitutkimusmenettelyjä.

Tohtori Saqib Mahmoodin (genetiikan apulaisprofessori Lahoren terveystieteiden yliopistossa Pakistanissa), tohtori Sun Yi-Minin (National Clinical center for aging and medicine, Shanghai) ja Mustafa Mehkaryn (tohtorikoulutettava Toronton yliopistossa) yhteistyön ansiosta potilaat voivat nyt suorittaa Huntingtonin taudin geenitestauksen paikallisesti Pakistanissa. IHA on nyt yhdessä tohtori Saqibin ja Mustafan kanssa johtamassa potilasjohtoisen Pakistanin Huntingtonin tautiyhdistyksen perustamista, joka keskittyy tarjoamaan resursseja ja tukipalveluja potilaille ja perheille, joihin Huntingtonin tauti Pakistanissa vaikuttaa.

Kategoriat: Uutiset

fiFinnish