Syyskuu 20, 2022 klo 7:30 AM EDT

PDF-versio

WVE-003:n kerta-annokset vaikuttavat yleisesti ottaen turvallisilta ja hyvin siedetyiltä.

CSF:n mutantti huntingtiniproteiini (mHTT) väheni 30 tai 60 mg:n kerta-annosten jälkeen; mHTT:n keskimääräinen vähennys molemmissa kohorteissa oli 22% (mediaani vähennys 30%) lähtötasosta 85 päivää kerta-annoksen jälkeen.

Villin tyypin huntingtinin (wtHTT) proteiinitasot 85. päivään asti näyttävät olevan sopusoinnussa alleeliselektiivisyyden kanssa.

Laajennetaan yhden annoksen kohortteja annostason optimoimiseksi, ja tietoja odotetaan 1H 2023 mennessä.

PRISM-alustan ja PN-stereokemian kliinisen validoinnin jatkaminen.

Wave järjestää tänään klo 8.30 ET sijoittajille suunnatun puhelinkonferenssin ja webcast-lähetyksen.

CAMBRIDGE, Mass., 20. syyskuuta 2022 (GLOBE NEWSWIRE) - Wave Life Sciences Ltd. (GLOBE NEWSWIRE) - Wave Life Sciences Ltd. (Nasdaq: WVE), kliinisen vaiheen geneettisiä lääkkeitä valmistava yritys, joka on sitoutunut tarjoamaan elämää muuttavia hoitoja ihmisille, jotka taistelevat tuhoisia sairauksia vastaan, ilmoitti tänään positiivisesta päivityksestä meneillään olevaan vaiheen 1b/2a SELECT-HD kliiniseen tutkimukseen WVE-003:lla, joka on yhtiön kliininen ehdokas Huntingtonin taudin (HD) hoitoon. SELECT-HD (NCT05032196) on adaptiivinen tutkimus, jonka tarkoituksena on optimoida annostaso ja -tiheys nopeasti kohteen sitoutumisen varhaisten indikaattoreiden perusteella. Tänään julkistetun tutkimuksen päivityksen taustalla on havainto, jonka mukaan mutantti huntingtiniproteiinin (mHTT) pitoisuus aivo-selkäydinnesteessä (CSF) väheni sen jälkeen, kun tutkimukseen osallistuneet saivat joko 30 tai 60 mg:n kerta-annoksen WVE-003:aa. Lisäksi villityyppinen huntingtiniproteiini (wtHTT) säilyi, mikä näyttää olevan sopusoinnussa alleeliselektiivisyyden kanssa.

"Nämä alustavat tiedot viittaavat siihen, että WVE-003 toimii tarkoitetulla tavalla: se vähentää valikoivasti myrkyllistä mHTT-proteiinia, mutta ei kohdistu terveeseen, villityyppiseen huntingtiniproteiiniin, jolloin sen hyödylliset vaikutukset keskushermostossa säilyvät", sanoo Ralf Reilmann, MD, George-Huntington-instituutin perustaja, Münster, Saksa, ja SELECT-HD:n kliinisen neuvoa-antavan komitean ja annostelukomitean jäsen. "Lisäksi minua rohkaisevat turvallisuus- ja siedettävyystiedot. Kaiken kaikkiaan WVE-003:lla näyttää olevan ainutlaatuinen profiili, jolla on potentiaalia voittaa aiemmat terapeuttiset haasteet tällä alalla. HD:hen keskittyvänä kliinikkona ja tutkijana toivon lisäksi, että SELECT-HD:n kaltaiset innovatiiviset adaptiiviset koejärjestelyt yleistyvät, jotta annostelu voidaan optimoida varhaisissa proof-of-concept -tutkimuksissa. On myös jännittävää, että vihdoinkin kehitetään ja käytetään menestyksekkäästi kliinisessä tutkimuksessa wtHTT:tä mittaavaa määritystä - tämä on kauan odotettu, suuri edistysaskel HD-tutkimusyhteisön kannalta. Tämän määrityksen saatavuus voi lisätä merkittävästi ymmärrystämme siitä, miten tätä haastavaa sairautta voidaan parhaiten hoitaa."

"Näiden alustavien tietojen perusteella näyttää siltä, että WVE-003:n prekliiniset tiedot ovat siirtymässä kliiniseen tutkimukseen", sanoi Michael Panzara, MD, MPH, Chief Medical Officer ja johtaja, joka johtaa Wave Life Sciencesin terapeuttisten lääkkeiden löytämistä ja kehittämistä. "Olemme rohkaistuneita nähdessämme, että keskimääräinen CSF:n mHTT:n väheneminen lähtötilanteesta oli 22% 85. päivänä sen jälkeen, kun osallistujat saivat vain yhden WVE-003-annoksen, mikä osoittaa, että farmakologinen profiili on vakuuttava HD-tautia sairastaville henkilöille. Olemme kiitollisia HD-yhteisölle, mukaan lukien SELECT-HD:n osallistujat, tutkimuspaikat ja neuvonantajat, jatkuvasta kumppanuudesta ja tuesta tälle ohjelmalle. Odotamme innolla tämän tutkimuksen laajentamisen jatkamista ja lisätietojen jakamista ensi vuonna."

SELECT-HD-tutkimuksessa annosteltiin kahdeksantoista (18) osallistujaa (30 mg, n=4; 60 mg, n=4; 90 mg, n=4; lumelääke, n=6). 30 mg:n, 60 mg:n ja lumelääkkeen annoksilla otetuilla osallistujilla oli riittävä seuranta päivään 85 asti biomarkkerien analysointia varten. Analyysihetkellä yksikään 90 mg:n annoksella hoidetuista osallistujista ei ollut saavuttanut päivää 85, joten tätä kohorttia ei ole otettu mukaan biomarkkerianalyysiin.

Tärkeimpiä havaintoja ovat:

 • WVE-003:n kerta-annokset 90 mg:aan asti vaikuttivat yleisesti ottaen turvallisilta ja hyvin siedetyiltä.
  • Haittavaikutukset jakautuivat tasaisesti eri hoitoryhmiin, lumelääke mukaan lukien, ja kaikki olivat lieviä tai keskivaikeita.
  • Vakavia haittatapahtumia (SAE) ei havaittu.
  • Yksikään osallistuja ei keskeyttänyt tutkimusta
 • 30 ja 60 mg:n WVE-003-kohortteihin osallistuneilla CSF:n mHTT:n keskimääräinen väheneminen lähtötilanteesta oli 22% (mediaanivähenemä 30%) 85 päivän kuluttua kerta-annoksen ottamisesta.
  • Ero CSF:n mHTT:n keskimääräisessä vähenemisessä lumelääkkeeseen verrattuna oli 35% 85 päivää kerta-annoksen jälkeen.
  • Näissä analyyseissä 30 ja 60 mg:n kerta-annoksen kohortit yhdistettiin, koska näiden kahden kohortin välillä ei ollut ilmeistä annosvastetta. Wave jatkaa annosvasteen arviointia laajennetuissa kerta-annoskohorteissa.
 • 30 ja 60 mg:n kohorteissa wtHTT-proteiini säilyi, mikä näyttää olevan sopusoinnussa alleeliselektiivisyyden kanssa.
 • Joillakin osallistujilla havaittiin neurofilamentin kevytketjun (NfL) lisääntymistä lähtötasosta. Wave jatkaa NfL:n kehityksen seuraamista SELECT-HD:n edetessä.
 • Aivoverenkierron valkosolujen tai proteiinien määrässä ei ollut kliinisesti merkittäviä kohoumia, jotka viittaisivat tulehdukseen keskushermostossa.
 • Kliinisissä lopputuloksissa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia, vaikka aineisto ja kesto eivät olleet riittäviä kliinisten vaikutusten arvioimiseksi.

Näiden tietojen perusteella Wave mukauttaa SELECT-HD-kliinistä tutkimusta laajentaakseen kerta-annoskohortteja ja jatkaa myös 90 mg:n kohortin kehittämistä biomarkkerianalyysiä varten 85. päivänä. Lisää yhden annoksen biomarkkereita ja turvallisuutta koskevia tietoja odotetaan vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla.

Aallon lähestymistapaa HD:hen ohjaa se, että sen lisäksi, että mHTT-proteiinin toiminta on heikentynyt, tätä tautia sairastavat ihmiset ovat menettäneet yhden kopion wtHTT-alleelia, jolloin heillä on pienempi suojavarasto terveestä proteiinista kuin sairastamattomilla henkilöillä. wtHTT-proteiini on kriittinen hermosolujen toiminnalle, ja sen tukahduttamisella voi olla haitallisia pitkäaikaisia seurauksia.

WVE-003 on ainoa kliinisessä kehityksessä oleva allele-selektiivinen HD-lääkekandidaatti. Se on suunniteltu alentamaan ensisijaisesti mHTT:tä kohdistamalla se yhden nukleotidin polymorfismiin (SNP3), joka esiintyy mHTT-alleelissa ja jota ei esiinny wtHTT-alleelissa. Tieteellisen kirjallisuuden perusteella on arvioitu, että noin 40 prosentilla HD:tä sairastavista aikuisista on SNP3 yhdessä HD-mutaation kanssa.

"Nämä SELECT-HD-tiedot ovat ensimmäiset, jotka tukevat alleeliselektiivisen mHTT:n tyrmäyksen toteutettavuutta kliinisessä käytössä - PRISM-keksintö- ja lääkekehitysalustamme mahdollistama täsmälääketieteellinen lähestymistapa", sanoo lääketieteen tohtori Paul Bolno, MBA, Wave Life Sciencesin toimitusjohtaja. "SELECT-HD on tänä vuonna toinen kliininen tutkimus, jossa osoitetaan Wave's PN backbone chemistry modifikaatioiden kliininen soveltaminen sekä rationaalisen suunnittelun vaikutus stereokemian hallinnan kautta, mikä lisää vakaumustamme alustastamme. Odotamme innolla, että voimme jakaa tietoja lihaksen spleikkausta koskevasta kliinisestä ohjelmastamme - WVE-N531:stä eksoni 53:n skippausta varten Duchennen lihasdystrofiassa - vuoden 2022 neljännellä neljänneksellä."

Sijoittajille suunnattu puhelinkonferenssi ja verkkolähetys
Wave-yhtiön johto järjestää tänään klo 8.30 ET sijoittajille suunnatun puhelinkonferenssin, jossa käsitellään SELECT-HD:n kliinisen tutkimuksen päivitystä. Puhelinkonferenssin verkkolähetys on saatavilla Wave Life Sciencesin verkkosivujen sijoittajasuhteet-osion kohdasta "Tapahtumat": ir.wavelifesciences.com/tapahtumat-ja-esitykset. Analyytikot, jotka aikovat osallistua suoran puhelun kysymys- ja vastausosioon, voivat liittyä puhelinkonferenssiin audiokonferenssilinkistä osoitteessa saatavilla täällä. Osallistujien on suositeltavaa ilmoittautua vähintään 15 minuuttia ennen puhelua. Kun osallistujat ovat rekisteröityneet, he saavat valintatiedot. Suoran tilaisuuden jälkeen webcast-lähetyksen arkistoitu versio on saatavilla Wave Life Sciencesin verkkosivustolla.

Tietoja SELECT-HD-kliinisestä tutkimuksesta
SELECT-HD-tutkimus on maailmanlaajuinen, monikeskuksinen, satunnaistettu, kaksoissokkoutettu, lumekontrolloitu vaiheen 1b/2a kliininen tutkimus, jossa arvioidaan WVE-003:n yhden ja useamman nousevan intratekaalisen annoksen turvallisuutta ja siedettävyyttä henkilöillä, joilla on vahvistettu HD-diagnoosi ja jotka ovat taudin varhaisvaiheessa ja kantavat SNP3:a yhdessä sytosiini-adeniini-guaniini- (CAG-) laajentuman kanssa. Muita tavoitteita ovat plasman farmakokineettisen profiilin ja aivo-selkäydinnesteen altistumisen arviointi sekä eksploratiiviset farmakodynaamiset (mHTT, wtHTT ja neurofilamentin kevytketju) ja kliiniset päätetapahtumat. SELECT-HD-tutkimukseen odotetaan otettavan noin 36 osallistujaa. Se on suunniteltu mukautuvaksi, ja riippumaton komitea ohjaa annoksen suurentamista ja annosteluväliä.

Huntingtonin taudista
Huntingtonin tauti (HD) on invalidisoiva ja lopulta kuolemaan johtava autosomaalinen neurologinen häiriö, jolle on ominaista kognitiivinen heikkeneminen, psykiatriset sairaudet ja korea. HD aiheuttaa aivojen hermosolujen rappeutumista ajan myötä, mikä vaikuttaa ajattelukykyyn, tunteisiin ja liikkeisiin. HD:n aiheuttaa Huntingtin-geenin (HTT) laajentunut sytosiini-adeniini-guaniini (CAG) tripletti, joka johtaa mutantti HTT-proteiinin (mHTT) tuotantoon. mHTT:n kertyminen aiheuttaa aivojen hermosolujen asteittaista häviämistä.

Noin 30 000 ihmisellä Yhdysvalloissa on oireinen HD, ja yli 200 000:lla muulla on riski sairastua tähän tautiin. Tällä hetkellä ei ole saatavilla hyväksyttyjä tautia muuttavia hoitomuotoja.

Tietoja PRISM™:stä
PRISM on Wave Life Sciencesin patentoitu löytö- ja lääkekehitysalusta, joka mahdollistaa geneettisesti määriteltyjen sairauksien kohdentamisen stereopureilla oligonukleotideilla useilla eri terapeuttisilla menetelmillä, mukaan lukien vaimentaminen, liittäminen ja muokkaaminen. PRISM yhdistää yrityksen ainutlaatuisen kyvyn rakentaa stereopuhtaita oligonukleotideja ja syvällisen ymmärryksen siitä, miten oligonukleotidien sekvenssin, kemian ja selkärangan stereokemian välinen vuorovaikutus vaikuttaa keskeisiin farmakologisiin ominaisuuksiin. Tutkimalla näitä vuorovaikutussuhteita iteratiivisen analyysin kautta in vitro ja in vivo Tulosten ja koneoppimiseen perustuvan ennustavan mallintamisen avulla yhtiö jatkaa suunnitteluperiaatteiden määrittelyä, joita sovelletaan eri ohjelmissa, jotta voidaan nopeasti kehittää ja valmistaa kliinisiä ehdokkaita, jotka täyttävät ennalta määritellyt tuoteprofiilit.

Tietoja Wave Life Sciences -yrityksestä
Wave Life Sciences (Nasdaq: WVE) on kliinisen vaiheen geneettisiä lääkkeitä valmistava yritys, joka on sitoutunut tarjoamaan elämää muuttavia hoitoja ihmisille, jotka taistelevat tuhoisia sairauksia vastaan. Wave pyrkii kehittämään luokkansa parhaita lääkkeitä useiden eri terapeuttisten toimintatapojen alalla käyttäen PRISMiä, yhtiön omaa keksimis- ja lääkekehitysalustaa, joka mahdollistaa stereopuhtaiden oligonukleotidien tarkan suunnittelun, optimoinnin ja tuotannon. Määrätietoisen kiireellisyyden tunteen ohjaamana Wave-tiimi keskittyy monenlaisiin geneettisesti määriteltyihin sairauksiin, jotta potilaat ja perheet voivat toteuttaa valoisamman tulevaisuuden. Lisätietoja saat osoitteesta www.wavelifesciences.com ja seuraa Wavea Twitterissä @WaveLifeSci.

Tulevaisuutta koskevat lausumat
Tämä lehdistötiedote sisältää tulevaisuutta koskevia lausumia päämääristämme, uskomuksistamme, odotuksistamme, strategioistamme, tavoitteistamme ja suunnitelmistamme sekä muita lausumia, jotka eivät välttämättä perustu historiallisiin tosiseikkoihin ja jotka ovat vuoden 1995 Private Securities Litigation Reform Act -lain, sellaisena kuin se on muutettuna, tarkoittamia, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, lausumat, jotka koskevat: uskomuksemme siitä, mitä edellä ilmoitetut ensimmäiset WVE-003-tiedot, jotka osoittavat allele-selektiivistä kohdekytkentää, ennakoivat kyvyllemme tarjota merkityksellisiä hoitoja HD:tä sairastaville ihmisille ja heidän perheilleen; ensimmäiset WVE-003-tiedot, jotka tukevat allele-selektiivisen mHTT:n tyrmäyksen toteutettavuutta klinikassa; jatkuva annostelu ja tietojen tuottaminen, jotta SELECT-HD-adaptiivinen tutkimuksemme saataisiin päätökseen, ja tällaisten tapahtumien ilmoittaminen; odotuksemme SELECT-HD-tutkimuksen lisädatan ajoituksesta; mahdollisuutemme, että meidän in vitro ja in vivo prekliiniset tiedot ja mallinnus, joiden avulla voidaan ennustaa yhdisteidemme asianmukainen annostus ja käyttäytyminen ihmisillä; PRISM:n mahdolliset hyödyt, mukaan lukien uudet PN-runkokemian muutokset ja rationaalisen suunnittelun vaikutus stereokemian hallinnan kautta; ja odotuksemme siitä, milloin tiedot kolmannesta PN-kemiaa sisältävästä kliinisestä ehdokkaastamme WVE-N531:stä, joka on tarkoitettu eksoni 53:n ohittamiseen Duchennen lihasdystrofiassa, jaetaan. Todelliset tulokset voivat poiketa olennaisesti näiden tulevaisuutta koskevien lausumien esittämistä tuloksista useiden tärkeiden tekijöiden, kuten seuraavien, vuoksi: kyvykkyytemme rahoittaa lääketutkimus- ja kehitystoimintamme ja hankkia tarvittaessa lisäpääomaa; kyvykkyytemme tuottaa prekliinisistä ohjelmistamme riittävää tietoa kliinisten tutkimushakemusten tueksi ja niiden ajoitus; ohjelmiemme kliiniset tulokset ja niiden ajoitus, jotka eivät välttämättä tue tuotekandidaattien jatkokehitystä; sääntelyviranomaisten toimet, jotka voivat vaikuttaa kliinisten tutkimusten aloittamiseen, ajoitukseen ja etenemiseen, mukaan luettuna niiden vastaanottavaisuus mukautuville tutkimusasetelmillemme; tehokkuutemme tulevien kliinisten tutkimusten ja viranomaisvuorovaikutusten hallinnassa; PRISMin tehokkuus, mukaan lukien uudet PN-peruskemian muutokset; uuden ADAR-välitteisen RNA-editointialustamme ja AIMereidemme tehokkuus; oligonukleotidien jatkuva kehitys ja hyväksyntä lääkkeiden luokkana; kykymme osoittaa ehdokkaidemme terapeuttiset hyödyt kliinisissä tutkimuksissa, mukaan lukien kykymme kehittää ehdokkaita useisiin terapeuttisiin toimintatapoihin; riippuvuutemme kolmansista osapuolista, mukaan lukien sopimustutkimusorganisaatiot, sopimusvalmistusorganisaatiot, yhteistyökumppanit ja yhteistyökumppanit; kykymme valmistaa tai tehdä sopimuksia kolmansien osapuolien kanssa lääkemateriaalin valmistamiseksi ohjelmiemme ja kasvumme tukemiseksi; kykymme hankkia, ylläpitää ja suojata immateriaalioikeuksiamme; kykymme panna patenttimme täytäntöön loukkaajia vastaan ja puolustaa patenttisalkkuamme kolmansien osapuolten esittämiä haasteita vastaan; muiden samankaltaisiin käyttöaiheisiin terapioita kehittävien tahojen aiheuttama kilpailutilanne; kykymme ylläpitää tavoitteidemme saavuttamiseksi tarvittavaa yrityksen infrastruktuuria ja henkilöstöä; COVID-19-pandemian ja sen varianttien vakavuus ja kesto sekä sen kielteinen vaikutus kliinisten tutkimustemme toteuttamiseen, ilmoittautumiseen, loppuun saattamiseen ja raportointiin sekä niiden ajoitukseen; ja muut COVID-19-pandemiasta johtuvat tai siihen liittyvät vaikutukset liiketoimintaamme sekä tiedot, jotka sisältyvät viimeisimpään Securities and Exchange Commissionille (SEC) jätettyyn vuosikertomukseemme lomakkeella 10-K ja muihin SEC:lle ajoittain jättämiimme raportteihin otsikon "Riskitekijät" alla. Emme ole velvollisia päivittämään tämän lehdistötiedotteen sisältämiä tietoja vastaamaan myöhemmin ilmeneviä tapahtumia tai olosuhteita.

Sijoittajien yhteystiedot:
Kate Rausch
617-949-4827
krausch@wavelifesci.com

Media Contact:
Alicia Suter
617-949-4817
asuter@wavelifesci.com

HD-yhteisö Yhteyshenkilö:
Chelley Casey
774-276-8738
ccasey@wavelifesci.com


0 kommenttia

Vastaa

Avatarin haltija

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish