Kun edustajainhuone oli hyväksynyt lakiehdotuksen 5060/13 viime vuonna, se julkaistiin viime kuussa, 21. kesäkuuta, unionin virallisessa lehdessä, jossa 27. syyskuuta julistettiin kansalliseksi Huntingtonin taudin tiedotuspäiväksi.

Presidentti Luiz Inácio Lula da Silva virallisti tämän päivän perustamisen lailla 14.607/23. Tekstin allekirjoitti varapresidentti Geraldo Alckmin.

Tämä päivä on todiste liiton ja yhteisten ponnistelujen voimasta. Potilaiden, perheiden ja joidenkin terveydenhuollon ammattilaisten väsymättömän omistautumisen ansiosta meillä on nyt virallinen päivä, joka korostaa Huntingtonin tautia koskevan tietoisuuden lisäämisen tärkeyttä.

Tähän saavutukseen liittyy olennainen tarkoitus. Kansallisen Huntingtonin tautia koskevan tiedotuspäivän avulla voimme valistaa yhteiskuntaa tämän sairauden monimutkaisesta luonteesta, purkaa väärinkäsityksiä ja vähentää siihen liittyvää leimautumista. Lisäksi tämä päivä on muistutus tuesta kaikille sairastuneille, heidän perheilleen ja hoitajilleen, ja se antaa heille tilaa ymmärtää ja tuntea empatiaa.

Se on myös hetki tunnustaa ja arvostaa lääketieteellisessä tutkimuksessa saavutettua edistystä. Tämän päivän avulla voimme lisätä tietoisuutta siitä, että tieteellisiin tutkimuksiin on investoitava, jotta voidaan etsiä tehokkaampia hoitoja ja, kuka tietää, parannuskeinoa Huntingtonin tautiin. Yhdessä vahvistamme toivoa ja lupausta paremmasta tulevaisuudesta kaikille, joita tämä sairaus koskettaa.

EI ENÄÄ PIILOSSA!

ABH - Associação Brasil Huntingtonin liitto
Kategoriat: Uutiset

0 kommenttia

Vastaa

Avatarin haltija

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish