Prilenia ilmoitti tänään, että se aikoo jättää myyntilupahakemuksen EU:ssa Pridopidiinin käytöstä Huntingtonin taudin hoidossa. Prilenian toimitusjohtajan Michael Haydenin mukaan "Pridopidiini osoittaa johdonmukaisia hoitohyötyjä potilaille ja perheille tärkeiden riippumattomien mittareiden avulla. Nämä mittarit, joihin kuuluvat päivittäiset toiminnot, kognitio, motoriikka ja kliininen eteneminen, ovat selvästi havaittavissa potilailla, jotka eivät käytä antidopaminergisiä lääkkeitä (ADM)." Kansainvälisen Huntington-yhdistyksen puheenjohtaja Svein Olaf Olsen totesi: "Tämä on todella jännittävä uutinen. Olemme iloisia kuullessamme, että Euroopan lääkevirasto on suhtautunut myönteisesti Huntingtonin tautia sairastavien potilaiden ahdinkoon ja antanut HD-perheille Euroopassa uutta aihetta optimismiin. Olemme myös erittäin kiitollisia tohtori Michael Haydenille ja hänen tiimilleen heidän omistautumisestaan ja väsymättömistä ponnisteluistaan tämän tuhoisan sairauden hoidon kehittämiseksi."   

Jos pridopidiini hyväksytään, se voisi olla kaupallisesti potilaiden saatavilla Euroopassa jo vuonna 2025.

Katso lehdistötiedote täällä.


0 kommenttia

Vastaa

Avatarin haltija

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish