De eerste bijeenkomst over de Ziekte van Huntington voor de Arabische landen werd bijgewoond door deelnemers uit 14 verschillende landen. Dank voor het succes gaat uit naar de voorzitter en keynote spreker Prof. Bernhard Landwehrmeyer samen met een aantal andere high-profile presentatoren. 

De oorspronkelijke bijeenkomst zou in maart 2020 in Caïro plaatsvinden. Uitgesteld vanwege de pandemie, werd zij vervangen door deze virtuele bijeenkomst, eveneens gecoördineerd door Dr. Shaimaa El-Jaafary, uit Egypte.

Wetenschappelijke presentaties werden gegeven door Prof. Michael Orth (Zwitserland), Dr. Alzbeta Muehlbaeck (Duitsland), Prof. Michael Hayden (VS) en Prof. Pierre Krystkowiak (VAE) terwijl de heer Mohammed al Hajri sprak over zijn ervaring als verzorger in Oman. Yousef Gamal El Din kon niet persoonlijk aanwezig zijn, maar stuurde ons zijn video dat een diep ontroerend verslag geeft van zijn ervaring als een van twee zonen wiens moeder de ziekte van Huntington had.     

In een enquête na afloop van de bijeenkomst zei 90% van de deelnemers, voornamelijk klinisch personeel, dat zij in de toekomst soortgelijke bijeenkomsten wensen. 

Opnames van alle presentaties zijn geplaatst op YouTube.

Categorieën: Nieuws

nl_NLDutch