De Internationale Huntington Vereniging zet zich in om families die getroffen zijn door de ZvH over de hele wereld te helpen. Een van onze huidige samenwerkingsverbanden richt zich dan ook op het ontwikkelen van patiëntenorganisaties en ondersteunende diensten in Azië. In samenwerking met de Chinese Huntington Vereniging en IHA vice-president Xi Cao, is de IHA verheugd om de oprichting van genetische testprocedures in Lahore, Pakistan te melden.

Dankzij de gezamenlijke inspanning van Dr Saqib Mahmood (universitair hoofddocent genetica aan de Universiteit van Gezondheidswetenschappen, Lahore, Pakistan), Dr Sun Yi-Min (nationaal klinisch centrum voor veroudering en geneeskunde, Shanghai) en Mustafa Mehkary (promovendus aan de Universiteit van Toronto), kunnen patiënten nu lokaal in Pakistan genetische testprocedures voor de ziekte van Huntington ondergaan. De IHA, samen met Dr Saqib en Mustafa, leiden nu de oprichting van een door patiënten geleide Vereniging voor Huntington Ziekte in Pakistan, die zich richt op het verstrekken van middelen en ondersteunende diensten voor patiënten en families die getroffen zijn door de ziekte van Huntington in Pakistan.

Categorieën: Nieuws

nl_NLDutch
Ga naar de inhoud