Er is zojuist bemoedigend nieuws binnengekomen van Roche. Uit een analyse van de resultaten van Roche's fase III GENERATION HD1 studie, die in maart 2021 werd stopgezet, is gebleken dat een subgroep van patiënten baat kan hebben bij Tominersen. De analyse toonde aan dat minder frequente dosering van Tominersen gunstig kan zijn voor jongere patiënten met een minder gevorderde ziekte. Roche plant nu een nieuwe fase II-studie voor deze specifieke groep. U kunt meer lezen hier

Mai-Lise Nguyen, verantwoordelijk voor Global Patient Partnership bij Roche, sprak haar waardering uit voor de inzet van alle deelnemers aan de Tominersen-studie, hun familie en het studieteam, en zei dat "hun bijdragen hebben geleid tot nieuwe belangrijke wetenschappelijke inzichten".

EHDN organiseert een webinar van 90 minuten over de GENERATION HD1 resultaten, gericht op een professioneel publiekop 20 januari 2022 om 17:00 CET. Als u wilt deelnemen aan het webinar kunt u zich registreren hier

EHA organiseert ook een webinar over hetzelfde onderwerp, gericht op een niet-wetenschappelijk publiekop 24 januari 2022 18:00 CET. Als u wilt deelnemen aan het webinar kunt u zich registreren hier

Categorieën: NieuwsOnderzoek

nl_NLDutch