Om de May Awareness Month zo inspirerend en hoopvol mogelijk af te sluiten, hadden de Internationale Huntington Vereniging en de Europese Huntington Vereniging een webinar met Dimitri Poffé, een voorvechter van de ziekte van Huntington die de gemeenschap in beweging brengt terwijl hij helemaal op de fiets door Zuid-Amerika reist.

Dimitri is Huntington positief, maar hij heeft geen symptomen ontwikkeld. Toen hij zich realiseerde dat hij het gen had, besloot Dimitri te doen wat hem gelukkig maakt, namelijk de wereld rondreizen. In het gesprek vertelde Dimitri hoe bang hij is en dat hij moe wordt na lange uren fietsen, maar dat hij sterk genoeg is om door te zetten, ook omdat hij een verschil wil maken en alle verschillende Huntington verenigingen in Latijns Amerika wil leren kennen.

Hij is nu in Colombia en liet iedereen zelfs zien hoe mooi het land is. De deelnemers kregen de kans om Dimitri alle vragen te stellen die ze hadden en iedereen kreeg de kans om Dimitri beter te leren kennen, terwijl ze veel hoop hadden voor de toekomst.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch