Na goedkeuring door de Kamer van Afgevaardigden vorig jaar, werd het wetsvoorstel 5060/13 vorige maand, 21 juni, eindelijk gepubliceerd in de Officiële Agenda van de Unie, waarin 27 september wordt uitgeroepen tot de Nationale Dag ter Bewustwording van de Ziekte van Huntington.

De creatie van deze dag werd officieel bekrachtigd door president Luiz Inácio Lula da Silva door middel van Wet 14.607/23. De tekst werd ondertekend door vice-president Geraldo Alckmin.

Deze dag is een bewijs van de kracht van vereniging en collectieve inspanning. Dankzij de onvermoeibare toewijding van patiënten, families en sommige professionals in de gezondheidszorg, hebben we nu een officiële datum om het belang van het vergroten van het bewustzijn over de ZvH te benadrukken.

Deze prestatie heeft een essentieel doel. De National Huntington's Disease Awareness Day zal ons in staat stellen om de samenleving voor te lichten over de complexe aard van deze aandoening, misvattingen te demystificeren en het stigma dat eraan verbonden is te verminderen. Daarnaast zal deze dag een steun zijn voor alle getroffenen, hun families en verzorgers, door hen een ruimte van begrip en empathie te geven.

Het is ook een moment om de vooruitgang in de medische wetenschap te erkennen en te waarderen. Door deze dag kunnen we het bewustzijn vergroten over de noodzaak om te investeren in wetenschappelijk onderzoek, op zoek naar effectievere behandelingen en, wie weet, een geneesmiddel voor de ZvH. Samen geven we hoop en belofte op een betere toekomst voor iedereen die getroffen is door deze ziekte.

NIET MEER VERBORGEN!

ABH - Vereniging Brasil Huntington
Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch