Jasmine en Sai zijn middelbare scholieren uit de VS. Ze zijn twee jonge mensen die vastbesloten zijn om een verschil te maken en anderen te inspireren om hun voorbeeld te volgen. 

Een fondsenwervingsinitiatief dat ze onlangs hebben opgezet en beheerd, heeft een ongelofelijke $2000 opgebracht voor de Ziekte van Huntington.

Hoewel ze aanvankelijk van plan waren om hun vrije tijd te besteden aan vrijwilligerswerk, werd het tweetal plotseling geïnspireerd om in plaats daarvan een inzamelingsactie op te zetten. Ze wilden dat de opbrengst naar een liefdadigheidsinstelling voor zeldzame ziekten zou gaan en kozen voor de ziekte van Huntington (HD), waar bij Sai's moeder in 2012 de diagnose Ziekte van Huntington werd gesteld. 

Jasmine legt uit hoe ze het initiatief hebben opgestart. "We besloten een grote sprong voorwaarts te maken en onze eigen organisatie op te richten om beter aan te sluiten bij ons doel om meer bekendheid te geven aan HD. Nadat we een officieel logo en een naam hadden - Rise Against Huntington's - hebben we ons team uitgebreid. We realiseerden ons dat we alleen succesvol konden zijn als we de harten en geesten van veel vrienden hadden die ons onderweg steunden".

Sai voegt eraan toe dat ze besloten om een Bake Sale te houden. "Nadat we hulp hadden gekregen van meer dan 30 mensen, konden we een product bedenken om te verkopen en een plan om het te verkopen. Het kostte vele uren toewijding en doorzettingsvermogen om te communiceren, organiseren en deze inzamelingsactie efficiënt te laten verlopen via onze respectieve middelbare scholen, Manalapan High School en Biotechnology High School. We bedachten een marketingplan, voerden het uit en beheerden de bestellingen voor onze cakeverkoop".

Resultaten overtreffen verwachtingen ruimschoots. "Uiteindelijk hebben we genoeg koekjes, brownies en cupcakes verkocht om ongeveer $2000 op te halen, ruim boven ons oorspronkelijke doel van $500. Sindsdien hebben we ons succes gevierd en plannen we alweer onze volgende inzamelingsactie."

Jasmine en Sai willen dat hun verhaal andere middelbare scholieren inspireert om te weten dat jong zijn je er niet van weerhoudt om je eigen fondsenwervers en organisaties op te zetten. Zonder moed en leiderschap zouden ze niet zijn waar ze nu zijn. Zij zijn een inspiratie voor andere middelbare scholieren.

Voorzitter van de International Huntington Association (IHA), Svein Olaf Olsen zegt: "We zijn Sai en Jasmine enorm dankbaar voor het geld dat ze hebben opgehaald om families met de ZvH te ondersteunen. Hun initiatief, toewijding, grote harten en grote glimlachen zijn een inspiratie."

Jasmijn
Sai
Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch