Het is officieel! De Internationale Huntington Vereniging is nu onderdeel van RDI, Rare Diseases International. Dit is een enorme stap voor IHA, omdat het betekent dat we niet alleen een belangrijke rol spelen in de HD gemeenschap, maar ook in de Zeldzame Ziekten gemeenschap.

"We zijn erg blij dat we zijn geaccepteerd als volwaardig lid van de RDI. Dit betekent veel voor ons en om de wereld te kunnen vertellen dat we deze positie hebben bereikt in het jaar dat we onze 50e verjaardag vieren, is fantastisch", zegt Svein Olaf Olsen, de voorzitter van de Internationale Huntington Vereniging.

De voorzitter voegt eraan toe: "Dit is hopelijk het begin van een lange samenwerking. We willen onder andere wereldwijd met RDI kunnen samenwerken. We willen al heel lang een partner worden voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en we zullen kijken of we in dat kader iets met RDI kunnen doen."

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch