Prilenia heeft vandaag aangekondigd dat het van plan is om een aanvraag voor een vergunning voor het in de handel brengen in te dienen in de EU voor het gebruik van Pridopidine bij de behandeling van de Ziekte van Huntington. Volgens Dr. Michael Hayden, CEO van Prilenia "toont Pridopidine consistente behandelingsvoordelen op onafhankelijke metingen die belangrijk zijn voor patiënten en families. Deze metingen, die de dagelijkse functie, cognitie, motoriek en klinische progressie omvatten, zijn duidelijk zichtbaar bij degenen die geen ADM's (anti-opaminerge geneesmiddelen) gebruiken." Svein Olaf Olsen, voorzitter van de Internationale Huntington Vereniging, zei: "Dit is heel opwindend nieuws. We zijn erg blij om te horen dat het Europees Geneesmiddelenbureau ontvankelijk is voor de benarde situatie van patiënten met de Ziekte van Huntington en geeft families met de Ziekte van Huntington in Europa weer reden tot optimisme. We zijn Dr. Michael Hayden en zijn team ook zeer dankbaar voor hun toewijding en hun onvermoeibare inspanningen om een behandeling te ontwikkelen voor deze verwoestende aandoening."   

Als het wordt goedgekeurd, zou pridopidine al in 2025 commercieel beschikbaar kunnen zijn voor patiënten in Europa.

Bekijk het persbericht hier.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch