Oprichting van de Pakistaanse Vereniging voor de Ziekte van Huntington

24 aprilde 2024

Vorige week is er weer een nationale vereniging opgericht. De ZvH Pakistaanse Vereniging (HDSOP) heeft zich aangesloten bij de groeiende lijst van organisaties die zich inzetten om het leven van mensen met de ZvH te verbeteren. 

De onderneming werd ondersteund door de International Huntington Association (IHA), die als doel heeft ervoor te zorgen dat elke familie met HD, in elke uithoek van de wereld, toegang heeft tot ondersteuning in hun eigen land en in hun eigen taal. 

Mustafa Mehkary, die de drijvende kracht was achter de oprichting van HDSOP, zegt: "Ik ben blij dat ik deel uitmaak van de vooruitgang die wordt geboekt in het aanpakken van de behoeften van HD-patiënten en hun families in Pakistan. Het was een voorrecht om met de IHA samen te werken om dit tot een succes te maken. Zonder hun hulp was dit niet mogelijk geweest. "

De voorzitter van IHA, Svein Olaf Olsen, zegt: "De geboorte van HDSOP is echt een belangrijke mijlpaal. Ik wil Mustafa en iedereen die betrokken is bij deze samenwerking bedanken voor hun volhardende dialoog en toewijding." Svein Olaf zegt verder: "We moeten niet vergeten dat er nog een lange weg te gaan is in de strijd om HD-gezinnen betere zorg te bieden. We zullen blijven pleiten, niet alleen voor Pakistan maar voor mensen over de hele wereld."

Voor meer informatie over de Pakistaanse Vereniging voor de Ziekte van Huntington, bezoek de website.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch