Roche har just fått uppmuntrande nyheter. En analys av resultaten från Roches fas III-studie GENERATION HD1, som stoppades i mars 2021, har visat att en del av patienterna kan ha nytta av Tominersen. Analysen visade att mindre frekvent dosering av Tominersen kan gynna yngre patienter kommer mindre avancerad sjukdom. Roche planerar nu en ny fas II-studie för denna specifika grupp. Du kan läsa mer här

Mai-Lise Nguyen, ansvarig för Global Patient Partnership på Roche, uttryckte sin uppskattning för engagemanget från alla deltagare i Tominersen-studien, deras familjer och studieteamet och sade att "deras bidrag ledde till nya viktiga vetenskapliga insikter".

EHDN anordnar ett 90 minuter långt webbseminarium om GENERATION HD1-resultaten, som är inriktad på en professionell publik, den 20 januari 2022 kl. 17:00 CET. Om du vill delta i webbseminariet kan du registrera dig här

EHA anordnar också ett webbseminarium om samma ämne, är inriktad på en icke-vetenskaplig publik, den 24 januari 2022 18:00 CET. Om du vill delta i webbseminariet kan du registrera dig här

sv_SESwedish