För att avsluta maj månad på ett så inspirerande och hoppfullt sätt som möjligt hade International Huntington Association och European Huntington Association ett webbseminarium med Dimitri Poffé, en förespråkare för Huntingtons sjukdom som rör sig i samhället samtidigt som han reser runt i Sydamerika på cykel.

Dimitri är Huntington-positiv men har inte utvecklat några symptom. När han insåg att han hade genen bestämde sig Dimitri för att göra det som gör honom lycklig, nämligen att resa runt i världen. I samtalet talade Dimitri om hur rädd han är och att han blir trött efter långa timmars cykling, men att han är tillräckligt stark för att fortsätta att driva på, även för att han vill göra skillnad och lära känna alla olika Huntingtonföreningar i Latinamerika.

Han befinner sig nu i Colombia och visade alla hur vackert landet är. Deltagarna fick chansen att ställa alla sina frågor till Dimitri och alla fick chansen att lära känna Dimitri bättre, samtidigt som de fick ett stort hopp för framtiden.

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish
Hoppa till innehåll