Detta är en berättelse om hopp. Sherry Lazaruk och hennes son Trevor Strutt har båda fått diagnosen Huntingtons sjukdom. Sherry fick diagnosen när hon fyllde 30 år och Trevor fick diagnosen för fem år sedan.

Trevor bestämde sig för att testa sig själv, inte för att lida, utan för att kunna bekämpa sjukdomen tidigt. Hans mors symtom började när hon var runt 41 år, och det var förstås ett oroväckande ögonblick för familjen.

Trots detta beslöt de att slå tillbaka. Sherry började träna minst två gånger om dagen och äta en balanserad kost, vilket avsevärt förbättrade hennes hälsa. Trevor erbjöd henne till och med en ny mobiltelefon och lärde henne att använda den, för att se till att Sherry håller sig aktiv.

Trevor har ett viktigt råd till samhället: "Människor runt HD-patienter måste se till att de motiverar, inte avskräcker". Han säger detta med hopp, för även om det ännu inte finns något botemedel är det inte heller ett alternativ att ge upp, och hans mamma är det levande beviset på det.

"Med motion och hårt arbete kan alla göra en förändring i sin inställning och sitt liv. Låt inte depressionen få dig att känna dig besegrad. Res dig upp igen och ge inte upp. Med rätt inställning till Huntington kan vi fortfarande leva nära ett fullt hälsosamt liv. Jag cyklar maraton på cykel och är mycket aktiv på gymmet, men det betyder inte att någon behöver pengar eller gym för att bli frisk. Motion kan göras direkt hemma och till och med i soffan. Så mitt viktigaste råd skulle vara till alla som lider av Huntingtons sjukdom, låt inte något eller någon få dig att ge upp. Din vilja och ditt liv ligger i dina händer, oavsett hur svårt det känns ska du aldrig ge upp dig själv."

Trevor avslutar sin berättelse på ett så vackert och inspirerande sätt som möjligt.

Kategorier: Berättelser

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish