Jasmine och Sai är high school-elever från USA. De är två unga människor som är fast beslutna att göra skillnad och inspirera andra att följa efter. 

Ett insamlingsinitiativ som de startade och drev samlade nyligen in otroliga $2000 till förmån för Huntingtons sjukdom

Från början planerade de att använda sin fritid till volontärarbete, men plötsligt blev de inspirerade att skapa en insamling istället. De ville att intäkterna skulle gå till en välgörenhetsorganisation för sällsynta sjukdomar och valde därför Huntingtons sjukdom (HD), som Sais mamma diagnostiserades med 2012. 

Jasmine förklarar hur de startade initiativet. "Vi bestämde oss för att ta ett stort steg framåt och grunda vår egen organisation för att bättre kunna knyta an till vårt syfte att öka medvetenheten om HS. Efter att ha fått en officiell logotyp och ett officiellt namn - Rise Against Huntington's - utökade vi vårt team. Vi insåg att vi bara kunde bli framgångsrika om vi hade många vänner som stöttade oss längs vägen".

Sai tillägger att de bestämde sig för att göra en bakförsäljning. "Efter att ha fått hjälp av över 30 personer kunde vi komma på en produkt att sälja och en plan för att sälja den. Det krävdes många långa timmar av engagemang och uthållighet för att kommunicera, organisera och effektivt få denna insamling att fungera genom våra respektive gymnasieskolor, Manalapan High School och Biotechnology High School. Vi tog fram en marknadsföringsplan, genomförde den och hanterade beställningar för vår bakförsäljning".

Resultaten överträffar förväntningarna med råge. "I slutändan sålde vi tillräckligt med specialgjorda kakor, brownies och cupcakes för att samla in cirka $2000, långt över vårt ursprungliga mål på $500. Sedan dess har vi firat vår framgång och planerar redan nästa insamling."

Jasmine och Sai vill att deras berättelse ska inspirera andra gymnasieelever att veta att det inte är något hinder att vara ung för att utveckla sina egna insamlingar och organisationer. De skulle inte vara där de är nu utan mod och ledarskap. De står som inspiration för andra gymnasieelever.

Svein Olaf Olsen, ordförande för International Huntington Association (IHA), säger: "Vi är enormt tacksamma mot Sai och Jasmine för de medel som de har samlat in för att stödja familjer med Huntingtons sjukdom. Deras initiativ, engagemang, stora hjärtan och stora leenden är en inspiration."

Jasmine
Sai
Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish