Nu är det officiellt! International Huntington Association är nu en del av RDI, Rare Diseases International. Detta är ett stort steg för IHA, eftersom det innebär att vi inte bara spelar en viktig roll i HD-samhället, utan också i sällsynta sjukdomar.

"Vi är mycket glada över att ha blivit accepterade som fullvärdig medlem i RDI. Det betyder mycket för oss och att kunna berätta för världen att vi har nått denna position under det år vi firar vårt 50-årsjubileum är fantastiskt", säger Svein Olaf Olsen, ordförande för International Huntington Association.

Presidenten tillägger: "Det här är förhoppningsvis början på ett långt samarbete. Vi vill bland annat kunna arbeta tillsammans med RDI globalt. Vi har länge velat bli en partner till Världshälsoorganisationen (WHO), och vi ska se om vi kan göra något med RDI i det sammanhanget."

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish