Prilenia meddelade idag att man planerar att lämna in en ansökan om marknadsgodkännande i EU för användning av pridopidin vid behandling av Huntingtons sjukdom. Enligt Dr Michael Hayden, VD för Prilenia, "visar Pridopidine konsekventa behandlingsfördelar över oberoende mått som är viktiga för patienter och familjer. Dessa mått, som inkluderar daglig funktion, kognition, motorik och klinisk progression, är tydligt uppenbara hos dem som inte tar antidopaminerga läkemedel (ADM)." Svein Olaf Olsen, ordförande för International Huntington Association, sade: "Det här är verkligen spännande nyheter. Vi är mycket glada över att höra att Europeiska läkemedelsmyndigheten har varit lyhörd för den svåra situationen för patienter med Huntingtons sjukdom och gett HD-familjer i Europa förnyad anledning till optimism. Vi är också oerhört tacksamma mot Dr. Michael Hayden och hans team för deras engagemang och outtröttliga ansträngningar att utveckla en behandling för detta förödande tillstånd."   

Om pridopidin godkänns kan det bli kommersiellt tillgängligt för patienter i Europa så tidigt som 2025.

Se pressmeddelandet här.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish