Grundande av Huntington's Disease Society of Pakistan

24 aprilth 2024

Förra veckan bildades ytterligare en nationell förening. Huntington's Disease Society of Pakistan (HDSOP) anslöt sig till den växande listan av organisationer som arbetar för att förbättra livet för dem som drabbats av Huntingtons sjukdom. 

Satsningen stöddes av International Huntington Association (IHA), vars mål är att se till att varje HD-familj, i varje hörn av världen, har tillgång till stöd i sitt eget land och på sitt eget språk. 

Mustafa Mehkary, som var den drivande kraften bakom skapandet av HDSOP, säger: "Jag är glad över att vara en del av de framsteg som görs för att tillgodose behoven hos HS-patienter och deras familjer i Pakistan. Det har varit ett privilegium att få arbeta med IHA för att förverkliga detta. Utan deras hjälp skulle det inte ha varit möjligt. "

IHA:s ordförande Svein Olaf Olsen säger att "HDSOP:s födelse är en verkligt viktig milstolpe. Jag vill tacka Mustafa och alla som deltagit i detta samarbete för deras ihärdiga dialog och engagemang." Svein Olaf fortsätter med att säga: "Vi måste komma ihåg att det fortfarande är en lång väg kvar i kampen för att ge HD-familjer bättre vård. Vi kommer att fortsätta att kämpa, inte bara för Pakistan utan för människor över hela världen."

För att lära dig mer om Huntington's Disease Society of Pakistan, besök webbplats.

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish
Hoppa till innehåll