Tidigare i veckan presenterade Sage Therapeutics resultaten från SURVEYOR-studien som kvantifierade de kognitiva effekterna av Huntingtons sjukdom. Med hjälp av HD-Cognitive Assessment Battery (HD-CAB) mättes skillnaden mellan 29 friska frivilliga och 40 deltagare med HS. Som ett sekundärt resultat mätte studien säkerheten och tolerabiliteten för dalzanemdor och visade att behandling med detta orala läkemedel i allmänhet tolererades väl, utan några nya säkerhetssignaler. Bolaget fortsätter att utvärdera SURVEYOR-studiens data och planerar att tillämpa relevanta lärdomar i det pågående arbetet med dalzanemdor-programmet. 

Lesley White, chef för Pipeline Patient Engagement & Advocacy på Sage, uttryckte sin tacksamhet till HD-communityn och sa: "Vi vill tacka för de meningsfulla bidragen från alla som gjorde den här forskningen möjlig. Sage är oerhört tacksamt för den tid och den roll som studiedeltagare, familjemedlemmar, vårdpartners och förespråkare har spelat.

För ytterligare information, vänligen se Pressmeddelande.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish
Hoppa till innehåll